{:ct}Plantes immortals per a ineptes (com jo){:}{:es}Plantas inmortales para ineptos (como yo){:}

{:ct} Començo la categoria Jardineria amb la intenció d’erradicar una de les grans penes que tinc a sobre: se’m moren les plantes. Però, ei, no totes! I és per això que avui us presento un llistat de plantes immortals que més d’una persona agraïrà.

Com a impulsadora dels negocis petits, totes les plantes que us comento les podeu comprar a floristeries de poble o de barri.  Com a bona alguairenca afincada a Barcelona, sempre que puc em passo per la floristeria de l’Adelina per a triar la que més m’agrada.

I, tot i que encara no m’atreveixi (doneu-me unes quatre publicacions més), ja tinc guardades unes quantes llavors per plantar-les i veure-les créixer des del primer dia.

Suculentes

Plantes Inmortals Suculentes Ser Cuqui

Les suculentes són una família de fulla grassa que engloba molts tipus de plantes.  Entre aquestes, trobem una de les meves preferides per la seva forma de flor: echeveria elegans.

M’encanta per la seva petita mida que la converteix en la planta perfecta per a qualsevol raconet. Al ser de fulla grassa, no necessita molta atenció ni aigua (1 vegada cada 3 setmanes, aprox).

Aloe Vera

Plantes Inmortals Aloe Vera Ser Cuqui

A més de la infinitat de propietats que té aquesta planta, és una de les més resistents que conec. La vaig plantar perquè vaig llegir que era una planta perfecta per evitar les radiacions provocades pels aparells electrònis dins de casa, però no va ser fins que la vaig posar al balcó que va començar a crèixer i a donar-me petits fills.

Necessita llum (directa o no) i el reg us aconsello que el limiteu a un cop cada quinze dies, sempre depenent de la calor que faci. Ara mateix la rego cada uns 10 dies i és la mar de feliç.

Sansevieria (Llengua de Tigre)

Plantes Inmortals Sansevieria Ser Cuqui

El primer cop que la vaig tocar, pensava que era de mentida. Va ser un regal per a una companya de pis i, per si de cas, vaig regar-la perquè “bé, si és de plàstic tampoc li anirà malament”.

Segurament l’heu vist en més d’un portal de casa, ja que és capaç de créixer amb molt poca llum i necessita molt poca aigua (us prometo que només la vaig regar el cop que us he dit).

Potus

Plantes Inmortals Potus Ser Cuqui

Ai, el meu estimat Potus… a casa dels meus pares sempre n’hem tingut i fins que no vaig tenir el meu no vaig saber el fàcil que era cuidar-lo.

Necessita llum, però no directa, així que és perfecte per a una habitació amb cortines, per exemple. I per regar-la, ens hem d’esperar a què la terra estigui completament seca.

♥ Des de fa poc que he adoptat una sempervivum (això ja ho veurem), una iresine (de fulla vermella, preciosa), apart d’una menta i una planta que em fa una flor lila que no sé identificar. En breu us explicaré com els hi va a les meves mans! Només espero no sentir-me més identificada amb aquesta cançó de Mazoni:

https://open.spotify.com/track/692aKs7b8cACpd1bip3HIb{:}{:es} Empiezo la categoría Jardinería con la intención de erradicar una de la grandes penas que tengo: se me mueren las plantas. Pero, ei, ¡no todas! Y es por eso que hoy os presento un listado de plantas inmortales que más de una persona agradecerá.

Todas las plantas que os comento las podéis comprar en floristerías de pueblo o de barrio. Como buena alguairenca afincada en Barcelona, siempre que puedo me paso por la floristería de Adelina para escoger la que más me gusta.

Y, aunque todavía no me atreva (dadme unas cuatro publicaciones más), ya tengo guardadas unas cuantas semilla para plantarlas y verlas crecer desde el primer día.

Suculentas

Las suculentas son una familia de hoja grasa que acogen muchos tipos de plantas. Entre éstas, encontramos una de mis favoritas por su forma de flor: echeveria elegans.

Me encanta por su tamaño pequeño que la convierte en la planta perfecta para cualquier rinconcito. Al ser de hoja grasa, no necesita mucha atención ni agua (1 vez cada 3 semaanas aprox).

Aloe Vera

Aparte de la infinidad de propiedades que tiene esta planta, es una de las más resistentes que conozco. La planté porque leí que era una planta perfecta para evitar radiaciones provocadas para los aparatos electrónicos dentro de casa, pero no fue hasta que la puse en el balcón que empezó a crecer y a darme pequeños hijos.

Necesita luz (directa o no) y sobre el riego os aconsejo que lo limitéis a una vez cada quince día, siempre dependiendo del calor que haga. Ahora mismo la riego cada unos 10 día y es la mar de feliz.

 

Sanseviera (Lengua de Tigre)

La primera vez que la toqué, pensé que era de mentira. Fue un regalo para una compaña de piso y, por si acaso, la regué porque “bueno, si es de plástico tampoco le irá mal”.

Seguramente la habréis visto en más de un portal de casa, ya que es capaz de crecer con muy poca luz y necesita poca agua (os prometo que sólo la regué la vez que os he dicho).

 

Potus

Ay, mi querido Potus… en casa de mis padres siempre hemos tenido y hasta que no tuve el mío no descubrí lo fácil que era cuidarlo.

Necesita luz pero no direta, así que es ideal para una habitación con cortinas, por ejemplo. Y entre riegos la tierra tiene que estar completamente seca.

 

♥ Desde hace poco que he adoptado una sempervivum (eso ya lo veremos), una iresine (de hoja roja, preciosa), aparte de una menta y una planta que saca flores lilas que todavía no sé identificar. En breve os explicaré cómo se las arreglan en mis manos.{:}

2 pensaments a «{:ct}Plantes immortals per a ineptes (com jo){:}{:es}Plantas inmortales para ineptos (como yo){:}»

  1. ahah jo també en sóc força d’inepte amb les plantes… tot i això, fa poc vaig llegir Herba negra, no ser si n’has sentit a parlar, i n’he tingut per un temps de plantes.

    Tens un blog magnífic.

    Ens llegim!

    1. hahaha moltes gràcies Anna!!! doncs no coneixia Herba negra però seguiré el teu consell… a veure si acabem amb la ineptitud de plantes!! 🙂

      gràcies i ens llegim!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.