{:ct}5 Receptes d’Aigües Detox per a l’estiu{:}{:es}5 Recetas Aguas Detox para el verano{:}

{:ct}Un dels motius de crear el projecte Ser Cuqui és per animar-vos (i animar-me) a provar coses noves com aquesta que us porto avui. Per combatre la calor us presento unes quantes receptes d’aigües Detox que, a més, us ajudaran a alliberar toxines de manera natural i deliciosa.

Totes les receptes que us afegeixo a continuació s’han de prendre fresques. Potser trobeu a faltar les quantitats, però això dependrà dels vostres gustos.

En el meu cas, utilitzo una gerra de mida estàndard, afegeixo els ingredients a continuació citats i hi afegeixo aigua fins dalt. Quan la gerra es buida, la reomplo per continuar afavorint-me de les propietats de la mescla, però a cada reomplida anirà perdent força.

Aigua amb llimona i cogombre

Aigües Detox - Llimona i Cogombre

Un clàssic ràpid i refrescant… sempre i quan us agradi el cogombre. Simplement, en una gerra d’aigua, espremeu el suc de mitja llimona i afegiu-hi trossos tant de llimona com de cogombre.

Per les propietats dels seus ingredients, aquesta aigua és perfecta per a la digestió i per eliminar toxines. Personalment sempre procuro que mai falti a la nevera, m’encanta i us la recomano!

Té fred amb Sàlvia

El cop que l’he fet ha estat en gran format, però simplement és fer-nos una infusió de sàlvia i posar-la en una gerra gran per afegir una mica de gingebre infusionat, fulles de menta, suc de llimona i taronja i, per edulcorar-ho, vaig afegir-hi xarop d’atzavara.

Un cop tinguem la mescla feta, hi afegirem aigua per a què no estigui tan concentrat i ho deixarem a la nevera. Té un sabor intens però a mi personalment em va agradar molt. A veure què en penseu vosaltres.

Pinya amb menta 

Aigües Detox - Pinya i Menta

En una gerra, posem primer la menta i la premsarem una mica, hi afegirem la pinya natural a trossos i l’aigua ben freda. Si voleu, abans d’afegir-l’hi l’aigua podeu posar un bon grapat de glaçons de gel.

La pinya és un aliment molt drenant i detox, mentre que la menta ajuda a una bona digestió i, per si esteu capcots, us alegrarà saber que té propietats antidepressives. Visca la menta!

Maduixa (o fruits vermells) i llimona

Dic maduixes perquè m’agraden molt, però les podem substituir per qualsevol altre fruit vermell o afegir-lo a la nostra aigua. També hi afegirem la llimona per donar-li el punt d’acidesa que necessita el nostre metabolisme per activar-se.

Els fruits vermells (maduixes, gerds, nabius) són molts bons antioxidants, apart d’antiinflamatoris i portadors de ferro.

Aigua amb Llima i Llimona

L’aigua Detox per excel·lència! Tant la llima com la llimona són grans alliberadors de toxines, a més que són una bomba per activar el metabolisme i fer que el nostre cos funcioni tal com toca.

Si aquesta aigua us resulta massa àcida pel vostre gust, sempre podeu afegir-hi algun edulcorant natural com la mel o l’estèvia. Si voleu posar-hi sucre, us recomano que eviteu tot el sucre refinat (tant blanc com moreno) i us decanteu pel sucre moreno de canya integral, el qual trobareu en herbolaris o botigues de dietètica.

Podria estar donant-vos mil receptes d’aigües Detox, però la millor manera és que vosaltres mateixos sigueu els creadors amb mil combinacions diferents: té vermell fred amb llimona, té verd fred amb fulles de menta, aigua amb síndria, menta i llimona, aigua amb llima i llimona,…  Aquí teniu una infografia feta per Gut Health Project que us ajudarà força a trobar idees.

Si coneixeu més mescles fresques i delicioses, deixeu-me un comentari o escriviu-me un correu a hola@sercuqui.com, sempre és un plaer provar coses noves! :){:}{:es}Uno de los motivos de crear el proyecto Ser Cuqui es para animaros (y animarme) a probar cosas nuevas como la que os traigo hoy. Para combatir el calor os presento 5 recetas de aguas Detox que, además, os ayudarán a liberar toxinas de manera natural y deliciosa.

Todas las siguientes recetas tienen que tomarse frías. Quizás echéis de menos las cantidades, pero eso dependerá de vuestros gustos.

En mi caso, utilizo una jarra de mida estandar, añado los ingredientes a continuación mencionados y le añado agua hasta arriba. Cuando la jarra se vacía, la vuelvo a llenar para continuar aprovechándome de las propiedades de la mezcla, pero cada vez que la rellenemos perderá su fuerza.

 

Agua con limón y pepino

Aigües Detox - Llimona i Cogombre

Un clásico rápido y refrescante… siempre y cuando os guste el pepino. En una jarra de agua exprimiremos medio limón y añadiremos trozos tanto de limón como de pepino.

Por las propiedades de sus ingredientes, esta bebida es perfecta para la digestión y para eliminar toxinas. Personalmente siempre intento que nunca falte en mi nevera, me encanta y os la recomiendo.

Té frío con Salvia

La vez que la hice fue en gran formato (una jarra enorme) pero simplemente es hacernos una infusión de salvia, ponerla en una jarra y añadir un poco de jengibre infusionado, hojas de menta, el jugo de un limón y de una naranja y, en caso de que queráis edulcorarlo, yo escogí jarabe de agave.

Cuando tengamos la mezcla hecha, os recomiendo añadirle agua para que no esté tan concentrado. Veréis que tiene un sabor intenso pero a mí me gustó mucho… a ver qué os parece a vosotros.

Agua con piña y menta 

Aigües Detox - Pinya i Menta

En una jarra, añadiremos primero la menta y la prensaremos un poco, incorporaremos la piña natural en trozos y el agua bien fría. Si queréis, antes de añadir el agua podéis ponerle unos cuantos cubitos.

La piña es un alimento muy drenante y detox, mientras que la menta ayuda a una buena digestión y, por si estáis cabizbajos, os alegrará saber que también tiene propiedades antidepresivas. ¡Viva la menta!

Agua con fresa (o frutos rojos) y limón

Digo fresas porque me gustan mucho, pero las podemos sustituir por cualquier otro fruto rojo como las frambuesas o arándanos azules, o incluso añadirlos a nuestra agua. En la mezcla pondremos limón para darle el punto de acidez que necesita nuestro metabolismo para activarse.

Los frutos rojos son muy buenos antioxidantes, inflamatorios y portadores de hierro. Son un alimento muy importante para nuestro correcto funcionamiento.

Agua con Lima y Limón

¡El agua Detox por excelencia! Tanto la lima como el limón son grandes liberadores de toxinas, además que son una bomba para activar el metabolismo y hacer que nuestro cuerpo funcione tal y como le toca.

Si esta agua os resulta demasiado ácida, siempre podéis añadirle algún edulcorante natural como la miel o la estevia. Si queréis ponerle azúcar, os recomiendo que evitéis todo tipo de azúcar refinado (blanco y moreno) y os decantéis por el azúcar moreno de caña integral, el cual encontraréis en herbolarios y tiendas de dietética.

Podría estar dándoos mil recetas de Aguas Detox, pero os animo a que vosotros mismos creéis más combinaciones diferentes: te verde con hojas de menta, te rojo frío con limón, agua con sandía, menta y limón,… Y si os quedáis estancados, aquí tenéis una infografía hecha por Gut Health Project que os ayudará a encontrar ideas.

Si conocéis más mezclas frescas y deliciosas, dejadme un comentario o escribidme un correo en hola@sercuquil.com ¡Siempre es un placer probar cosas nuevas! :){:}

4 pensaments a «{:ct}5 Receptes d’Aigües Detox per a l’estiu{:}{:es}5 Recetas Aguas Detox para el verano{:}»

 1. Hola.
  M’ agradaria provar-les però trobo a faltar quantitats.
  Quanta aigua?
  Quanta pinya?
  Quanta menta?
  Quanta llimona a trossets i quant cogombre?
  Quanta llimona i quanta llima? Aquest justament pq deu se àcid, m’ encantaria.
  Gràcies
  Judit

  1. Hola Judit! Moltes gràcies pel teu comentari! 🙂 MOLT CERT! No he posat quantitats perquè depèn dels vostres gustos, més que receptes són aliments mesclats que funcionen molt bé per a eliminar toxines. Jo el que faig normalment és utilitzar una gerra estàndar, posar els aliments que he comentat, afegir-hi aigua fins dalt i, si vull, una mica de glassons. Fins i tot pots reomplir la gerra un cop s’acabi i mesclar-ho de nou. Espero que quan les provis t’agradin tant com a mi! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.