Handmade Festival 2018: una experiència agredolça

Si seguiu les meves xarxes socials, haureu vist que els últims dies he estat bastant monotemàtica amb un esdeveniment que, per a mi, era com l’esdeveniment més important de l’any: Handmade Festival 2018. Doncs bé, us explico una mica què em va semblar.

handmade festival 2018 barcelona

El primer que he de dir és que era el primer cop que hi anava, ja que des de que es va crear la primera edició el 2014, no he pogut assistir-hi mai. Suposo que aquest fet no va fer més que incrementar les meves expectatives.

No sóc, ni molt menys, cap experta en handmade ni res de l’altre món però sí que és un sector que m’apassiona i, com tot allò que m’apassiona, m’obsessiona força. Així que, sota el meu criteri us vull explicar què m’ha decepcionat, què m’ha agradat i què milloraria a continuació.

M’ha decepcionat…

Malauradament, començo amb aquesta secció perquè quan la gent em pregunta què m’ha semblat, automàticament faig cara de pomes agres. Em vaig flipar amb les expectatives.

 • Nordic Edition? Encara busco algun element que em recordés a l’estil nòrdic…
 • Molt poc cuqui: això us pot semblar una ximpleria, però és la meva percepció. Quan parlo o sento parlar sobre handmade m’imagino coses molt mones i, per tant, un festival handmade m’espero que sigui tan cuqui que plori arcs de Sant Martí. Doncs no va ser així, segurament per culpa de la ubicació ja que em va semblar més entrar a una fira corrent que a una Handmade.

https://www.instagram.com/p/BiutlxeHgsO

 • Entrades: entenc perfectament que s’ha de recuperar la inversió de l’organització i vendre entrades, però ni el preu em va semblar just (21€ l’abonament o 10€/dia), ni em va semblar correcte que et fessin escollir prèviament el dia en concret de la visita. Perquè, no sé vosaltres, però jo no puc saber què faré concretament cada dia del cap de setmana amb previsió… que això no és el Primavera Sound!
 • Sequera d’idees: m’encantaria dir que el Festival m’ha inspirat per a nous projectes, però no ha estat el cas. Hi havia una gran secció d’scrapbooking que, sincerament, a mi no em fa ni fu ni fa (potser per tema de packaging) però he trobat bastant a faltar aquella pluja d’idees a l’estil Pinterest que esperava.

M’ha agradat…♥ 

 • Nous descobriments: una de les coses que m’emporto amb més carinyo és el llistat d’expositors que van participar a la fira, per poder xafardejar-los i visitar-los (física i digitalment) totes les vegades que vulgui. Un exemple, els sonalls (i la paradeta en general) de la firma Filohmena:

handmade festival 2018 barcelona filohmena

 • Descomptes molons. El Festival et donava l’opció d’agafar unes revistes amb descomptes especials i exclusius per aprofitar durant i després de l’esdeveniment. Espero que no se’m caduquin…
 • Creativitat pràctica: els tallers i masterclass han estat un dels grans al·licients del festival, ja que pots aprendre a fer vàries coses com brodat, llacets (pajarita), ganxet i mitja,… sempre i quan siguis ràpid, ja que hi havia places limitades.
 • Per a tota la família: tot i que el target era clarament femení, em vaig trobar tant amb gent jove com gent molt gran, apart dels nens que voltaven per allà jugant. Una cosa que segurament van agraïr els pares és que allà poguessin treballar la seva creativitat:

 • Xarxes socials: m’encanta com s’utilitzen les xarxes socials, sobretot Instagram, per promocionar i ensenyar tallers, stands, etc. De fet, em va agradar tant la il·lusió digital que la realitat em va defraudar una mica (però això ja és cosa meva).
 • Llibres DIY: sóc una apassionada del handmade, DIY i dels llibres… així que em vaig comprar el llibre de Mònica Rodríguez Limia: Cómo crear y gestionar tu proyectoCraft, que ja feia temps que li tenia moltes ganes.

Milloraria…

 • La ubicació. Això ja ho he comentat abans, però crec que Barcelona ens ofereix altres espais per fer una fira handmade molt millors que Fira Barcelona.
 • El plantejament: crec que no cobraria entrada però sí que apostaria per tallers de pagament durant l’esdeveniment. Que se’n facin varis en stands, en llocs adequats per ells, etc. I les masterclass que siguin amb passe VIP, per exemple. Crec que si s’enfoca a un target handmade-obsessiu (holi), es pagarà el preu del taller.

Però, finalment he de dir que l’any vinent també hi aniré. Amb més projectes en ment i, qui sap si algun dia seré jo qui tingui un stand al Handmade Festival… ah, i ja que no ens llegeix ningú… sabeu què? tenia bastants stands preferits perquè els segueixo per xarxes socials però em va ser totalment impossible entablar una mínima conversa amb aquestes persones, ja que fora del món digital (vull pensar que també a causa de l’estrés de la fira) no són tan mr wonderful com diuen.

En fi, que visqui el handmade! 

2 pensaments a «Handmade Festival 2018: una experiència agredolça»

 1. Un post super completo! Yo no estuve, pero como tú, tenía unas expectativas enormes, así que quizá también me habría llevado algo de decepción.
  Respecto al parrafo final del post…. igual era timidez… no?
  Encantada de descubrir tu blog y ya tienes seguidora ; )

 2. Me ha gustado mucho esta entrada del blog.

  Lo mejor para no decepcionarse es no llevar expectativas preconcebidas ?

  Aquí tienes un seguidor más.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Handmade Festival 2018: una experiencia agridulce

Antes de nada tengo que decir que ésta ha sido la primera vez que lo he visitado, ya que desde su creación en 2014 no había tenido la oportunidad de hacerlo. Supongo que este hecho no hizo nada más que incrementar mis expectativas.

handmade festival 2018 barcelona

No soy, ni mucho menos, ninguna experta en handmade ni nada del otro mundo pero sí que es un sector que me apasiona y, como todo lo que me apasiona, me obsesiona bastante. Así que, bajo mi criterio, os quiero contar qué me ha decepcionado, qué me ha gustado y qué mejoraría a continuación.

Me ha decepcionado…

Lamentablemente, empiezo con esta sección ya que cuando la gente me pregunta qué me ha parecido, automáticamente hago cara de disgusto. Me flipé con las expectativas.

 • ¿Nordic Edition? Todavía estoy buscando algún elemento que me recordase al estilo nórdico…
 • Muy poco cuqui: esto os puede parecer una tontería, pero fue mi percepción. Cuando hablo de handmade, me imagino cosas muy monas y, por tanto, de un festival handmade me espero que sea tan y tan cuqui que llore arco iris. Pues no fue así. Seguramente la culpable fue la ubicación que me recordó más a una feria corriente y fría que a una handmade.

https://www.instagram.com/p/BiutlxeHgsO

 • Entradas: entiendo PERFECTAMENTE que se tenga que recuperar la inversión de la organización y vender entradas, pero ni el precio me pareció adecuado (21€ el abono o 10€/día), ni me pareció correcto que te hiciesen escoger previamente el día en concreto de la visita. Porque, no sé vosotros, pero yo no puedo saber qué haré cada día del fin de semana… ¡que esto no es el Primavera Sound!
 • Sequedad de ideas: me encantaría decir que el Festival me ha inspirado para nuevos proyectos, pero no ha sido el caso. Había una gran sección de scrapbooking que, sinceramente, a mí no me hace ni fu ni fa (quizás en temas de packaging), pero he echado bastante de menos aquella lluvia de ideas estilo Pinterest que me esperaba.

Me ha gustado…♥ 

 • Nuevos descubrimientos: una de las cosas que me llevo con más cariño es el listado de expositores que participaron en la feria, para poder cotillearlos y visitarlos (física y digitalmente) todas las veces que quiera. Un ejemplo, los sonajeros (y la paradita en general) de la firma Filohmena:

handmade festival 2018 barcelona filohmena

 • Descuentos molones. La organización te daba la opción de coger unas revistas con descuentos especiales y exclusivos para aprovechar durante y después del evento. Espero que no se me caduquen…
 • Creatividad práctica: los talleres y masterclass han sido uno de los grandes alicientes del festival, ya que podías aprender a hacer cosas como bordado, pajaritas, ganchillo,… siempre y cuando seas rápido, ya que había plazas limitadas.
 • Para toda la familia: aunque el target era claramente femenino, me encontré tanto con gente joven como gente muy mayor, aparte de los niños que correteaban por ahí jugando. Una cosa que seguramente agradecieron los padres es que allá pudiesen trabajar su creatividad:

 • Redes sociales: me encanta como se utilizan las redes sociales, sobre todo Instagram, para promocionar y enseñar talleres, stands, etc. De hecho, me gustó tanto la ilusión digital que la realidad me defraudó un poco (quizás éste fue mi gran problema).
 • Libros DIY: soy una apasionada del handmade, DIY y de los libros. Pues me compré el libro de Mònica Rodríguez Limia: Cómo crear y gestionar tu proyectoCraft, al que le tenía muchísimas ganas.

Mejoraría…

 • La ubicación. Esto ya lo he comentado antes pero creo que Barcelona nos ofrece otros muchos espacios para hacer una feria handmade mucho mejores que Fira Barcelona. Me pareció un espacio demasiado frío.
 • El planteamiento: creo que no cobraría entrada, pero sí que apostaría por talleres de pago durante el evento. Que se hagan varios en stands, en lugares adaptados a ellos, etc. Y las masterclass que sean con pase VIP, por ejemplo. Creo que si se enfoca a un target handmade-obsesivo (holi) más sibarita, se pagará el precio del taller sin lugar a dudas.

Pero, finalmente, tengo que decir que el año que viene volveré a ir. Con más proyectos en mente y, quien sabe si algún día seré yo misma quien tenga un stand en el Handmade Festival. ¡Ah! Y ahora que no nos lee nadie… ¿sabéis qué? tenía bastantes stands favoritos porque los sigo en redes sociales pero me fue totalmente imposible entablar una mínima conversación con estas personas, ya que fuera del mundo digital (quiero pensar que también a causa del estrés de la feria) no parecen tan accesibles ni tan mr wonderful como promueven.

En fin, ¡que viva el handmade! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.