{:ct}#NoEstasSola La “vida normal” al judici de La Manada{:}{:es}#NoEstasSola La “vida normal” en el juicio a La Manada{:}

{:ct}Cada cop que obro les xarxes socials se’m trenca una mica més el cor, i ja n’hi ha prou. No puc fer més que unir-me a la indignació col·lectiva però insuficient pels fets relatats al judici de La Manada, els cinc amiguets que van violar en grup a una noia als San Fermín del 2016. PROU. #NoEstasSola

El cor se’ns va encongir quan van sortir a la llum els fets de la violació col·lectiva i, 16 mesos després, se’ns ha trencat el cor a tots els que hem vist amb incredulitat el relat del judici de La Manada.

Resulta que l’advocat que els defensa va ensenyar durant el judici fotografies de les xarxes socials de la víctima per dir que no va ser una violació pel fet que la noia no estava traumatitzada, ja que feia “vida normal”.

Però què putes està passant en aquest món? Quina vida tens permís de fer després d’una violació?

Per suposat les xarxes socials s’han bolcat amb la víctima i denuncien aquests comentaris masclistes. Aquí teniu un grandiós però petit recull de moltes veus que es pregunten com se suposa que s’ha de comportar una víctima de violació.

També m’agradaria citar una part del discurs que Carles Francino ha fet durant la seva editorial de La Ventana a Cadena SER: “dudar de la palabra de una mujer que dice haber sido agredida sigue funcionando; o por lo menos sigue formando parte del paisaje”. Escolteu l’àudio sencer aquí.

I és tristament cert el que diu Francino. Perquè el que hauria de ser notícia avui és que La Manada ha estat empresonada després de cometre violació a una noia entre 5 persones. Però no. El que és notícia és que la noia faci “vida normal”.

Però el el problema no és únicament aquesta Manada, sinó els milers de milions de manades que existeixen al món que no entenen una cosa tan fàcil com: NO és NO. Fins i tot quan dius que sí però al final dius NO. Fins i tot quan surts de casa amb la roba més provocadora del món és NO.

Apart de la indignació, aquest escrit està dedicat a la noia que està vivint un calvari 16 mesos després de ser violada i a totes les noies que han passat per la mateixa situació. No esteu soles, les persones que us creiem i us defensarem sempre sí que som una autèntica manada.{:}{:es}Cada vez que abro las redes sociales se me rompe un poco más el corazón y ya es suficiente. No puedo hacer más que unirme a la indignación colectiva pero insuficiente por los hechos relatados en el juicio de La Manada, los cinco amiguitos que violaron en grupo a una chica en los San Fermines de 2016.

El corazón se nos encogió cuando salieron a la luz los hechos de la violación colectiva y, 16 meses después, se nos ha roto de nuevo el corazón a todos los que hemos visto con incredulidad el relato del juicio de La Manada.

Resulta que el abogado que los defiende enseñó durante el juicio fotografías de las redes sociales de la víctima para decir que no fue una violación por el hecho de que la chica no está traumatizada, ya que hace “vida normal”.

¿Pero qué cojones está pasando en este mundo? ¿Qué vida tienes permiso a vivir después de una violación?

Por suerte las redes sociales no han tardado en volcarse con la víctima y denuncia estos comentarios machistas. Aquí tenéis un grandioso pero pequeño recopilatorio de muchas veces que se preguntan como se supone que se tiene que comportar una víctima de violación.

También me gustaría citar una parte del discurso que Carles Francino ha dado durante su editorial de La Ventana en Cadena Ser: “dudar de la palabra de una mujer que dice haber sido agredida sigue funcionando; o por lo menos sigue formando parte del paisaje”. Escuchad el audio completo aquí.

Y es tristemente cierto lo que dice Francino. Porque lo que debería ser noticia hoy es que La Manada ha sido encarcelada después de cometer violación a una chica entre 5 personas. Pero no. Lo que es noticia es que la chicha haga “vida normal”.

Pero el problema no es únicamente esta Manada, sino los millares de millones de manadas que existen en el mundo que no entienden una cosa tan fácil como: NO es NO. Incluso cuando dices que sí pero al final dices NO. Incluso cuando sales de casa con la ropa más provocadora del mundo es NO.

Aparte de la indignación, este escrito está dedicado a la chica que está viviendo un calvario 16 meses después de ser violada y a todas las mujeres que han pasado por la misma situación. No estáis solas, las personas que os creemos y os defenderemos siempre sí que somos una auténtica manada.{:}

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.