{:ct}20 anys de Harry Potter{:}{:es}¡20 años de Harry Potter!{:}

{:ct}Avui es compleixen, ni més ni menys, que 20 anys de Harry Potter. Sí, com ho llegiu, el 26 de juny de 1997 una desconeguda J.K. Rowling va publicar el seu primer llibre de la saga del famós mag: Harry Potter i la pedra Filosofal. 20 anys i encara espero la meva carta de Hogwarts. Eeeejem.

En motiu del 20è aniversari, es fan i es faran multitud d’activitats arreu del món per a celebrar-ho. Als estudis Universal de Hollywood, The Wizarding World of Harry Potter, han donat el tret de sortida a les celebracions des d’ahir, 25 de juny, quan es va començar a projectar un mapping (imatges en dues o tres dimensions en superfícies irregulars) sobre el castell de Hogwarts. Sí, molt emocionant.

A Bolton, una població a prop de Manchester, es van avançar, ja que divendres 23 de juny els 11 col·legis de la ciutat es van reunir tots ajuntant a gairebé 700 estudiants vestits com Harry Potter. Aquest acte, que ha aconseguit el rècord Guinness, està organitzat juntament amb l’editorial encarregada de publicar el primer llibre de Rowling: Bloomsbury.

Fotografies de Danny Lawson/PA

L’editorial britànica Bloomsbury ha organitzat diversos esdeveniments durant aquest any per a conmemorar el 20è aniversari. Un d’ells és l’exposició Harry Potter A History of Magic que acollirà la Bilbioteca Britànica a partir del 20 d’octubre. Més info aquí.

L’editorial també ha preparat una nova edició del primer llibre de la saga del famós mag amb il·lustracions extra i amb un disseny especial per a què cada comprador pugui escollir la seva casa preferida de les quatre (a saber: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin). Es diferencien a simple cop d’ull per l’escut a la portada i els colors identificatius de cada casa al llom frontal. Són així de xulos i costen £14.99.

Per posar alguns números, en aquests 20 anys la saga literària que està formada per 7 llibres s’ha traduït a 79 idiomes i s’han venut més de 450 milions de còpies. Que es diu aviat.

Com a fan incondicional de la història de Harry Potter em moro de ganes de saber si a Barcelona es farà alguna activitat amb l’excusa de l’aniversari. Així que estaré a l’aguait i us informaré si m’entero d’algun acte.

Per cert, l’altre dia em van preguntar qui era el meu personatge preferit i després de rumiar-m’ho un parell de minuts, vaig decidir rotundament que era en Ron Weasley. I el vostre? Deixeu-me un comentari i expliqueu-me el perquè!{:}{:es}Hoy se cumplen, ni más ni menos, que 20 años de Harry Potter. Sí, como lo estáis leyendo, el 26 de junio de 1997 una desconocida J.K. Rowling publicó su primer libro de la saga del famoso mago: Harry Potter y la Piedra Filosofal. 20 años y todavía estoy esperando mi carta de Hogwarts… Eeeejem.

En motivo del vigésimo aniversario, se están haciendo y se harán multitud de actividades en todo el mundo para celebrarlo. En los estudios Universal de Hollywood, The Wizarding World of Harry Potter, han dado el pistoletazo de salida a las celebraciones desde ayer, 25 de junio, cuando se empezó a proyectar un mapping (imágenes en dos o tres dimensiones en superficies irregulares) sobre el catillo de Hogwarts. Sí, muy emocionante.

En Bolton, una población cerca de Manchester, se avanzó ya que el viernes 23 de junio los 11 colegios de la ciudad se reunieron juntando a unos 700 estudiantes vestidos de Harry Potter. Este acto, que ya ha conseguido el récord Guinness, está organizado juntamente con la editorial encargada de publicar el primer libro de Rowling en 1997: Bloomsbury.

Fotografías de Danny Lawson/PA

La editorial británica Bloomsbury ha organizado varios eventos durante este año para conmemorar el vigésimo aniversario. Uno de ellos es la exposición Harry Potter a History of Magic que acogerá la Biblioteca Británica a partir del 20 de octubre. Más info aquí.

La editorial también ha preparado una nueva edición del primer libro de la saga del famoso mago con ilustraciones extra y un diseño especial para que cada comprador pueda escoger su casa favorita de las cuatro (a saber: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw y Slytherin). Se diferencian a simple vista por el escudo en la portada y los colores identificativos de cada casa en el lomo frontal. Son así de chulos y cuestan £14.99.

 

Para poner números, en estos 20 años la saga literaria que está formada por 7 libros se ha traducido a 79 idiomas y se han vendido más de 450 miliones de copias. Que se dice pronto.

Como fan incondicional de la historia de Harry Potter me muero de ganas de saber si en Barcelona se hará alguna actividad con la excusa del aniversario. Así que estaré al acecho y os informaré si me entero de algún acto.

Por cierto, el otro día me preguntaron cuál era mi personaje favorito y después de pensarlo durante un par de minutos, decidí rotundamente que era Ron Weasley. ¿Y el vuestro? Dejadme un comentario y explicadme el porqué. :){:}

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.